Κοτζιάς, Κωνσταντοπούλου σε νέες περιπέτειες με τη Χ.Α.

[Επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί του ΣΥΡΙΖΑ]

Υπάρχει κρυφός έρωτας με τη Χ.Α; Μήπως πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας                                 για να προστατεύσει την ανήλικη επιδοτούμενη κόρη;

Υπάρχει κρυφός έρωτας με τη Χ.Α; Μήπως πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας
για να προστατεύσει την ανήλικη επιδοτούμενη κόρη;

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Αλέξης Τσίπρας, Μανώλης Γλέζος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Βούτσης, Ηλίας Νικολόπουλος και σύσσωμη η προηγούμενη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, (πρέπει να πληρώνουν οι χρεοκοπημένοι φορολογούμενοι τους προφυλακισμένους Ναζιστές βουλευτές) έχουν βοηθήσει τη Χ.Α. είτε ορμώμενοι από προφανείς μικροπολιτικούς λόγους που αναγκάστηκε να επισημάνει πρόσφατα και ο κ.Νταβανέλος, είτε κάποιοι από αυτούς και από κάποιες αντιμνημονιακές ταυτίσεις και από κοινές συμπάθειες προς διαστροφικούς δολοφόνους (Κάρατζιτς-Μιλόσεβιτς) ή προς φιλάνθρωπους φιλοναζιστές Αρχιεπισκόπους με πισίνες στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής (Χρυσόστομος Κύπρου). Το εκθέσαμε το θέμα κάμποσες φορές, την τελευταία φορά ε δ ώ.

Ειδικά η κα Κωνσταντοπούλου είναι ιδιαίτερα προκλητική, καλύπτοντας τη φιλική της στάση προς τη Χ.Α. (όχι άρση ασυλίας, δεν νομιμοποιείται πάντοτε η νομοθετική λειτουργία, χωρίς τη Χ.Α.) και τους επαίνους που έχει εισπράξει από τη συμμορία με μια δήθεν εμμονή της σε μια τραβηγμένη από τα μαλλιά νομολαγνεία, που δεν τεκμηριώνεται από τη δράση της ως δικηγόρου (υπόθεση του βιαστή), ούτε από την αυθαίρετη λειτουργία της ως προέδρου της Βουλής. Τελευταίο περιστατικό (7.5, star.gr)

«Καταγγελία ΚΚΕ κατά Ζ. Κωνσταντοπούλου: ‘καλύπτει και εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή’!  ‘Κατηγορώ’ από σύσσωμη την αντιπολίτευση για την στάση της στην επίθεση Λαγού»

Πρόσφατα λοιπόν διαχώρισε τη θέση του ο κ.Αντώνης Νταβανέλλος, επικεφαλής της συνιστώσας ΔΕΑ, της μόνης που διαφώνησε έμπρακτα και με την προεδρική εκλογή Παυλόπουλου μέσω της βουλευτίνας της Ι.Γαϊτάνη. (Εφημερίδα των Συντακτών, 22.4:  Γιάννης Μπασκάκης-«Ετσι αδειάζει ο φίρερ»):

«Λανθασμένη γραμμή. Ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι απολύτως λανθασμένη η γραμμή τμήματος της Αριστεράς ότι η Χ. Α. κόβει ψήφους από τη Ν.Δ. ή ότι μέσω της δικαστικής δίωξης της ναζιστικής οργάνωσης νομιμοποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν στη Βουλή να απαντάμε και να συζητάμε με αυτούς που τη μέρα φορούν γραβάτα και τη νύχτα άρβυλα».

Τώρα προστέθηκε και ο τ.συνομιλητής του συνομιλητή της Χ.Α. και της Κου Κλουξ Κλαν Ρώσου Ντούγκιν (αρχικά το είχε διαψεύσει, αλλά προέκυψαν τεκμήρια-φωτ. 2) κ.Κοτζιάς, τ.σύμβουλος ΓΑΠ, τ.υποψήφιος Υπ.Εξ των ΓΑΠ και Σαμαρά, τ.θαυμαστής του Γιαρουζέλσκι, φίλος και πελάτης Φαήλου Κρανιδιώτη, που κατηγόρησε το παλιό του κόμμα το ΚΚΕ, πως είναι κι αυτό υπεύθυνο για τα δικά του λάθη: «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες». Προχτές ο κ.Κοτζιάς, πρόσθεσε άλλη μια σελίδα στα Άπαντά του: «H Χ. Α. έρχεται – κανέναν δεν συμφέρει αυτό, γι’ αυτό θα βρουν μια λύση» (ΤΑ ΝΕΑ, 25/04/2015).  Ο ίδιος, όπως και ο ακροδεξιός υπουργός αεροπορικών εξοπλισμών κ.Καμμένος, είχε προσβάλλει τους μετανάστες και απειλήσει τη Δύση: «Κοτζιάς: Εκατ. μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα» (skai.gr, 06/03/2015 – 22:01).

Δυστυχώς κανένας από τους καλοπληρωμένους επαγγελματίες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τους δεκάδες διορισμένους συγγενείς και φίλους, τον αντέκρουσε. Του απάντησε όμως ο κ.Τατσόπουλος, που είχε διαγραφεί από το ΣΥΡΙΖΑ με την κατηγορία πως είπε την αλήθεια, σχετικά με τη φιλική στάση κάποιων στελεχών του με το αντάρτικο πόλεων: «Λοιπόν. Αγαπητέ φαν του μακαρίτη του Γιαρουζέλσκι. Να τελειώνει αυτή η καραμέλα. Η Χ.Α. ΔΕΝ θα έλθει ΕΠΕΙΔΗ θα φύγετε εσείς. Η Χ.Α. θα έλθει μονάχα εάν, κάτι τύποι σαν εσένα, πείσουν το εκλογικό σώμα ότι έχει να επιλέξει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση Χ.Α. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. Δεν πας καλύτερα να τσεκάρεις αν έχουν φουλάρει τα τεθωρακισμένα στη Βαρσοβία

lask8may15b

Ασφαλώς αν γίνει επιτέλους η δίκη και εκδοθεί η καταδικαστική ετυμηγορία, οι θρασύδειλοι Ναζιστές θα εξαφανισθούν, ακόμη και από την επιτροπή στην οποία φρόντισε να τους φέρει ο κ.Κοτζιάς: «Η κυβέρνηση προσκάλεσε και τη Χ. Α. στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Για την απόφασή του …o Ν. Κοτζιάς επικαλέστηκε το γεγονός ότι το Προεδρείο της Βουλής ομόφωνα καλεί σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη Χ.Α. και ‘αντίστοιχα, ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το ΕΣΕΠ, οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή’. Πρόκειται για άλλη μια πράξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στοχεύει στην προσπάθεια αποκάθαρσης της εικόνας των νεοναζί,…» (902. gr, 4.5).

Προσωπικά θα προσέθετα πως αν η αριστερίστικης, πατριωτοπασόκ και λαϊκοδεξιάς δημαγωγίας συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Διάβολο είχε στοιχειώδη σχέση με τις αριστερές δημοκρατικές ιδέες, θα όφειλε να εργαζόταν για την εξαφάνιση της δολοφονικής συμμορίας και να είχε προχωρήσει σε εκκαθάριση της Αστυνομίας από νεοναζιστικά στοιχεία και όχι να ανέχονται τον απερίγραπτο αρθρογράφο-εγκληματολόγο υπουργό Πανούση (που είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική μέχρι που του ένευσε ο κ.Τσίπρας) να τους καλεί σε μετάνοια. Μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητούν την ύπαρξή τους, αλλά το γεγονός το έχει καταγγείλει από νωρίς (με το ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση τότε, να προσποιείται πως δεν το είχε ακούσει), ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε κ.Μούιζνιεκς. Αντί ο (κατ’εξαίρεσιν, με συγχωροχάρτι Τσίπρα, συχωρεμένος «μνημονιακός») κ.Πανούσης να παρακαλεί τυχόν χρυσαυγιτες αστυνομικούς σε μετάνοια λέγοντας πως «αν (sic) υπάρχουν θύλακες της Χ.Α. ή οποιασδήποτε ακραίας πολιτικής αντίληψης ή και θύλακες διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ., παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν», όφειλε να είχε ερευνήσει τις σχέσεις του βαθέως κράτους, σε ότι τον αφορά, με την χιτλερική οργάνωση. Αντί γι’αυτό, κυβερνητικά στελέχη επισείουν το φασιστικό μπαμπούλα στους πολίτες και στις δημοκρατικές δυνάμεις της Δύσης, αναβαθμίζοντας τη Χ.Α. ως τη μόνη δήθεν εναλλακτική λύση στη δική τους ιλαροτραγωδία. Ασφαλώς για μια κυβέρνηση που επί τρεις μήνες εμπορεύεται «εθνική υπερηφάνεια», ενώ η οικονομική ζωή καταρρέει, για ένα κόμμα που στεγάζει παρηγορήτρες του ναζιστή Μπούκουρα και για ένα υπουργείο που υποθάλπει το θρησκευτικό και φυλετικό μίσος οργανώνοντας για πρώτη φορά μετά 50 χρόνια περιφορά του Επιταφίου σε αμιγώς μουσουλμανικό χωριό, δεν είναι και τόσο παράξενο να γοητεύεται λιγάκι από τα θέλγητρα της ναζιστικής συμμορίας, η δίκη της οποίας αναβλήθηκε (τι πρωτότυπο!) ήδη δυο φορές: «Στο εκκλησίασμα ήταν οι Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του ΚΥ Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 55-60 άτομα, που προσήλθαν από την Ξάνθη», (imxanthis.gr). Η Μητρόπολη στην ιστοσελίδα της γράφει επίσης: «Στη συνέχεια, επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου για 2η συνεχή χρονιά, (η πρώτη ήταν το 1965)…». Ο Σ.Θεοδωράκης, προς τιμήν του, κατήγγειλε το γεγονός για να εισπράξει μια παραληρηματική απάντηση από τον Υπουργό, αντάξια του πολιτικού πολιτισμού των ΑΝΕΞΕΛ, με την οποία ισχυρίζεται πως ο επιτάφιος λιτανεύτηκε και επί του άλλου εκλεκτού του κ.Τσίπρα, του κ.Αβραμόπουλου, λες κι αν αυτό είναι αλήθεια, μειώνει την προκλητικότητα της πράξης ή λες και μια κυβέρνηση «με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ» ψηφίστηκε για να συμπεριφέρεται όπως ο κ.Αβραμόπουλος.

*

ΥΓ
Γλώσσα λανθάνουσα; «Ζωή Κωνσταντοπούλου Προεδρος της χρυσής αυγής. Σαρδάμ»

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

40 Responses to Κοτζιάς, Κωνσταντοπούλου σε νέες περιπέτειες με τη Χ.Α.

  1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Ηλίας Νικολακόπουλος μήπως;

  2. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    ή ο Νίκος Νικολόπουλος ;

  3. Ο/Η Κάσυ Διάρη Συριζέλ λέει:

    οι συριζαίοι υπουργοί απαντάνε στις ερωτήσεις της χα, ο Δένδιας και ο Κικίλιας, όχι.
    Πανηγυρίζουν οι Ναζίδες

    http://www.stoxos.gr/2015/03/jailgoldendawn.html
    12/3/15

    ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΔΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ «JAILGOLDENDAWN»… ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!..

    11:00 π.μ. ΣΤΟΧΟΣ 2 σχολια

    Ο «Στόχος» μεταφέρει χωρίς σχόλια από την αντιρατσιστική ιστοσελίδα jailgoldendawn.com που πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αποτελείται από ακροαριστερούς δικηγόρους οι οποίοι φιλοδοξούν να παραστούν ως πολιτική αγωγή στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά την παραμονή της 21ης Απριλίου…

    Όπως έχουμε ήδη γράψει, οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως και οι προκάτοχοί τους, το ζήτημα του χειρισμού απέναντι στον “κοινοβουλευτικό έλεγχο” της Χρυσής Αυγής. Από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι μόνοι Υπουργοί που έκαναν το βήμα, μετά τη δολοφονία Φύσσα, να μην απαντούν στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής όσο εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βάρος της για “εγκληματική οργάνωση” ήταν ο Νίκος Δένδιας, αρχικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια που ανέλαβε, και ο Β. Κικίλιας, παρομοίως στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ.

    Διαβάστε εδώ: Απαίτηση κάθε δημοκράτη: να μην απαντάνε οι νέοι υπουργοί στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής.

    Έχουμε πλέον τις πρώτες απαντήσεις από τους Υπουργους της νέας κυβέρνησης: ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης απάντησε στον Μπαρμπαρούση, στον Μίχο και στον Γραικό, ο αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου απάντησε στον Μπαρμπαρούση, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, κλπ, Γ. Σταθάκης απάντησε στον Γραικό, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απάντησε στον Λαγό, ο Υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης απάντησε στον Ματθαιόπουλο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε στη Ζαρούλια.

    Έγραφε πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης Ψαρράς για το ίδιο θέμα: “Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η κυρία Κωνσταντοπούλου σε σχετικό μας ερώτημα έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ της απάντησης όλων των υπουργών στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής. Αλλά βέβαια η ίδια δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και η σχετική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό και σε κάθε υπουργό ξεχωριστά. Από την κατάληξη αυτής της υπόθεσης θα εξαρτηθεί και το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει προς τη Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί με τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της προέδρου της Βουλής το μήνυμα είναι μονοσήμαντα υπέρ όσων ψευδών επικαλείται προς υπεράσπισή της η ναζιστική οργάνωση”.

    Η απάντηση έχει ήδη αρχίσει να διαγράφεται.

  4. Ο/Η λέει:

    Ο Πανούσης είναι πράγματι απερίγραπτος, εδώ τον συγυρίζει ο Άκης Γαβριηλίδης:

    https://nomadicuniversality.wordpress.com/2015/05/05/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9/

    Πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο του Γιάννη Πανούση

    του Άκη Γαβριηλίδη

    Γιατί;

    Διότι, σύμφωνα με τη δική του δήλωση, υπάρχει ένας κώδικας που επιβάλλει την «αυθόρμητη» θανάτωση –το λιντσάρισμα δηλαδή- οποιουδήποτε τελέσει ένα έγκλημα το οποίο «δεν αντέχεται» και «δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά».

    Ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας και αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διατύπωσε δημόσια την «πρόβλεψη» ότι ένας άνθρωπος που τελεί υπό τον έλεγχο των υφιστάμενών του αρχών σύντομα πρόκειται να θανατωθεί βιαίως, επειδή «έτσι είθισται», ουσιαστικά επιδοκιμάζοντας αυτό το «έθιμο» και στέλνοντας διά της σιωπής του το μήνυμα ότι όποιος προβεί σε αυτή την θανάτωση δεν πρόκειται να διωχθεί. Δεν ξέρω μήπως σκοπεύει να δώσει και παράσημο στον ή τους δολοφόνους για τη συμβολή τους στην αντεγκληματική του πολιτική.

    Κηρύσσοντας τον κατηγορούμενο για παιδοκτονία ως έναν σύγχρονο homo sacer[1], πριν καν ολοκληρωθεί όχι η δίκη του αλλά ούτε καν η ανάκριση, ο κ. Πανούσης παραβιάζει κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και τα τέσσερα πρώτα άρθρα του έκτου κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα (που φέρει τον τίτλο «Επιβουλή της δημόσιας τάξης»). Διότι προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων (183), δημόσια προκαλεί και διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος (184), εγκωμιάζει δημόσια έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη (185) και επίσης προκαλεί ή παροτρύνει προς τέλεση ορισμένου κακουργήματος (186).

    Τα αδικήματα αυτά δεν αντέχονται, και δεν μπορεί κανείς να τα αναλύσει ούτε εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά, διότι ανάγονται σε μία σκοτεινή περιοχή του ανθρώπινου ψυχισμού. Άρα δεν μπορεί να πει κανείς τίποτε γι’ αυτά. Πέρα απ’ το ότι ο Πανούσης ίσως σύντομα αυτοκτονήσει απ’ τη ντροπή του ή βρει κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού.

    Πού «αλλού»;

    Μα, απ’ τον κώδικα.

    Τι θα πει ποιον κώδικα; Τον κώδικα του Μπάμπη του Σουγιά και του Μήτσου του Τανάλια.

    Όχι βέβαια τον ποινικό. Αυτός μπορεί να αναλυθεί κοινωνικά και επιστημονικά. Εδώ μιλάμε για την κατάρρευση της επιστήμης και των αναλύσεων. Αφού το λέει ο εγκληματολόγος …

    Μετά βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς, θα πρέπει να θανατώσουμε και αυτούς που θανάτωσαν τον Πανούση. Διότι και αυτωνών το έγκλημα δεν θα αντέχεται.

    Και στη συνέχεια, να εκτελέσουμε εκείνους που εκτέλεσαν τους προηγούμενους, αφού και αυτοί εγκλημάτησαν.

    Και ούτω καθεξής. Μέχρι τη στιγμή που δεν θα έχει μείνει κανείς να εκτελέσει τους άλλους.

    Τότε θα έχει πλέον εξαλειφθεί ριζικά το έγκλημα από την κοινωνία μας.

    Μόνο βέβαια που έτσι θα έχει εξαλειφθεί και η ίδια η κοινωνία μας …

    images

    [1] Θυμίζω ότι, στο ρωμαϊκό δίκαιο, homo sacer ήταν αυτός για τον οποίο οι αρχές διακήρυσσαν ότι μπορεί να θανατωθεί ατιμώρητα.

  5. Ο/Η λέει:

    http://www.tokeli.gr/2015/05/blog-post.html

    Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!
    Κατηγορίες: οι ανακοινώσεις μας

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!

    Αθήνα, 7 Μαΐου 2015
    Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τον άδικο χαμό ενός μικρού κοριτσιού, έχει εξαπολυθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε οτιδήποτε βάσει νόμου κατοχυρώνεται ως απαραβίαστο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που τελεί υπό κράτηση και πρόκειται να δικαστεί. Σε πλήρη σύμπνοια, οι συνήθεις ύποπτοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έγκριτοι και μη ψυχίατροι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας αλλά και ο Υπουργός ΠροΠο με δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις τους πυροδοτούν εντάσεις, επιβάλλουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και προωθούν την αυτοδικία ως το καταλληλότερο μέσο επίλυσης διαφορών για τις οποίες σε συνθήκες Δημοκρατίας τον τελικό λόγο θα έπρεπε να έχει η Δικαιοσύνη. Και αν η τρομολαγνεία, η αμετροέπεια, ο κανιβαλισμός και η παραβίαση της επαγγελματικής δεοντολογίας συνιστούν πλέον καθημερινή πρακτική για τα περισσότερα ΜΜΕ, δεν μπορούμε να συνηθίσουμε την ίδια αποκρουστική συμπεριφορά όταν εκπορεύεται από το Υπουργείο ΠροΠο, και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη.

    Κατηγορούμε, επομένως κι εμείς με τη σειρά μας, τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Πανούση για:

    – προτροπή σε τέλεση εγκληματικών πράξεων διά της αυτοδικίας

    – κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας

    – καταστρατήγηση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη

    – εγκωμιασμό της θανατικής ποινής

    – όξυνση των ρατσιστικών αντανακλαστικών

    – εξευτελιστική μεταχείριση υπόδικου μέσω της έκθεσης σε λιντσάρισμα

    – προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

    Κύριε Πανούση, οι κρατούμενοι αυτής της χώρας δεν είναι εκτελεστικά όργανα ακατέργαστων ενστίκτων για αυτοδικία και ανάθεσης επιβολής της θανατικής ποινής. Από την πλευρά μας, σας καλούμε να το ξανασκεφτείτε και να προτιμήσετε, όπως επιβάλλει το αξίωμά σας, την πιο ανθρωπιστική λύση της παραίτησης.

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο κ.Κοτζιάς προσέλαβε τον ξάδελφο Τσίπρα ως σύμβουλο.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε μεταξύ άλλων και το διορισμό του Θόδωρου Μητράκου, στη θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προσδιορίζοντάς τον ως γαμπρό του Νίκου Κοτζιά.
    «Να καταθέσεις πιστοποιητικό γάμου της κόρης μου, αλλιώς είσαι συκοφάντης», απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ.
    Για όσους ξέρουν τη γλώσσα του πολιτικαντισμού, αυτή η δήθεν διάψευση, μπορεί να ήταν έμμεση επιβεβαίωση, αφού δεν διέψευδε το δεσμό και το διορισμό διέψευδε μόνο το γάμο..
    Στην καταγγελία επανήλθε ο Μ.Βαρβιτσιώτης, που ανέφερε ότι ο κ. Μητράκος, είναι μνηστήρας της κόρης του υπουργού Εξωτερικών.
    Ο κ.Κοτζιάς έγινε τώρα σαφέστερος: «M. Βαρβιτσιώτη, η συκοφαντία παραμένει συκοφαντία. Ουδείς στην οικογένειά μου γνωρίζει πρόσωπο αναφοράς σου. Αναμένω συγγνώμη για αθλιότητά σου».
    Ασφαλώς είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί κάποια σχέση που δεν είναι επίσημη, θα θέλαμε πολύ να πιστέψουμε τον κ.Κοτζιά, αλλά θυμόμαστε πως πήρε πίσω τις διαψεύσεις του για τον Ντούγκιν:

    http://www.protothema.gr/politics/article/450091/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-roso-fasista-dougin/

    Συνέντευξη στο Spiegel

    «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν

    09/02/201518:33

    .

  7. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

    Θεωρώ τη Χ.Α. εγκληματική οργάνωση η οποία ευθύνεται για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, για τα οποία οι αρχηγοί κι αρκετά από τα μέλη της θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Και φυσικά οι ιδεοληψίες της μόνο αποκρουστικές μου είναι.

    Από όσο γνωρίζω, ωστόσο, δεν έχει καταδικαστεί ακόμα από κανένα δικαστήριο ούτε καν πρωτόδικα, ενώ στις πρόσφατες εκλογές ήρθε τρίτο κόμμα με τις ψήφους του ελληνικού λαού.

    Από τη στιγμή, επομένως, που η δικαστική εξουσία δεν έχει βγάλει την ετυμηγορία της και η δημοκρατία τής έχει δώσει κοινοβουλευτική παρουσία, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχόμαστε ότι οι βουλευτές της έχουν το δικαίωμα να υπερψηφίζουν ή να καταψηφίζουν νομοσχέδια, να συμμετέχουν σε επιτροπές της Βουλής ή να έχουν παρουσία στα μίντια, με δυο λόγια δηλαδή ότι έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους βουλευτές

    Σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιούμε απολυταρχικές μεθόδους για να νικήσουμε τον απολυταρχισμό κι εφαρμόζουμε μια δημοκρατία α λα καρτ για να χτυπήσουμε το φασισμό. Με λίγα λόγια, εξελισσόμαστε στο ίδιο τέρας που θέλουμε να σκοτώσουμε… Ή μήπως όχι;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Για να καταδικαστεί κάποιος εγκληματίας σε ένα δικαστήριο, πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις:

      1. Να τον συλλάβει η Αστυνομία, αντί να συνεργάζονται μαζί του αστυνομικοί
      2. Να μην αναβληθεί η δίκη του 9 φορές όπως π.χ. συμβαίνει με την Σκορδέλη.
      3. Να μην υπάρχουν κυβερνητικοί βουλευτές που να ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία σου

      http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-arsi-asulias-tis-xrusis-augis-kaiei-ton-suriza
      Η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής «καίει» τον ΣΥΡΙΖΑ
      «Τραυματισμένος» θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής- Παρασκήνιο από τις διαφωνίες Κωνσταντοπούλου, Σακοράφα, Μητρόπουλου – Δεν αναμένεται να υπερψηφίσουν

      4.Να μην υπάρχουν κυβερνητικοί βουλευτές που να ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να δικαστείς αλλά απλά να αντιμετωπιστείς με πολιτικά μέσα:

      http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-arsi-asulias-tis-xrusis-augis-kaiei-ton-suriza
      «Ο Μανώλης Γλέζος επιμένει ειδικότερα, ότι η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται με πολιτικά μέσα και μόνο», ενώ ο ίδιος προετοιμάζει το έδαφος πως διάδοχη κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Χ.Α.

      http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7

      «Βόμβα» Γλέζου: «Στην εξουσία η Χρυσή Αυγή αν δεν κρατήσει τον λόγο της η κυβέρνηση»

      Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Corriere della Sera.
      ________________

      Η δίκη αναβλήθηκε ήδη δυο φορές με το γελοίο επιχείρημα κάθε φορά πως έλειπε ένας δικηγόρος, δεδομένου πως οι κατηγορούμενοι έχουν πάνω από 80 δικηγόρους μπορούμε να έχουμε έτσι πόσες αναβολές;
      Ρωτείστε και τη φιλόνομη κα Κωνσταντοπούλου που ξέρει να αναβάλει δίκες:

      http://www.tovima.gr/society/article/?aid=497370
      Και άλλο επεισόδιο στο σίριαλ με τον «βιαστή της τυρόπιτας»

      Η υπόθεση θα εξεταστεί στην 54η Συνεδρίαση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στις 18-19/2

      ……………………………………….

      Εντονη είναι η κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες για τους δικανικούς χειρισμούς της η συνήγορος του κατηγορουμένου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου έπειτα από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

      Οπως αναφέρεται, από το 2006 ως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς της Αυστραλής Ντάνα Μαρί Σέιντ, της Καναδής Νάταλι Κάρφιν και των άλλων δύο γυναικών έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου.

      Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη περισσότερες από έξι φορές επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παραστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

      Η Φεμινιστική Πρωτοβουλία

      Για μια διελκυστίνδα που κρατάει τις κοπέλες εγκλωβισμένες, κάνει λόγο η κυρία Σίσσυ Βωβού, μέλος της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας Γυναικών για την Εξάλειψη της Βίας και του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ. «Η αίτηση αναίρεσης της απόφασης υποβλήθηκε σήμερα κανονικά, εμείς ελπίζουμε το δικαστήριο να λάβει τη σωστή απόφαση προστατεύοντας το θύμα» αναφέρει στο «Βήμα».

      Η ίδια με παρέμβασή της στα «Νέα» έγραψε για την υπόθεση: «Οσο για την πρωτοφανή αρνησιδικία και κωλυσιεργία της υπεράσπισής του (βιαστή), που οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης ποινής, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται».

  8. Ο/Η Red λέει:

    http://www.naftemporiki.gr/story/949441/l-kanelli-i-z-konstantopoulou-ekselissetai-se-mana-tou-loxou-tis-xrusis-augis

    Λ. Κανέλλη: Η Ζ. Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής

  9. Ο/Η Zωή Μιχαλολιάκου λέει:

  10. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    http://anton-shekhovtsov.blogspot.gr/2015/01/greek-left-wing-syriza-forms-coalition.html

    Anton Shekhovtsov’s blog
    26 January 2015

    Greek left-wing SYRIZA forms a coalition with the pro-Kremlin far right

    After a landslide victory in the early parliamentary elections held on 25 January 2015, the Greek Coalition of the Radical Left (SYRIZA) that secured 149 seats in the new parliament has surprised the left-wing voters and sympathisers by agreeing to form, already on 26 January, a coalition government with the far right Independent Greeks party (ANEL) that now has 13 seats. Popular support for the neo-Nazi Golden Dawn led by currently imprisoned Nikolaos Michaloliakos has slightly decreased: the neo-Nazis have secured 17 seats (one seat less than in 2012), but the Golden Dawn is still the third largest party in Greece.

    Both SYRIZA and ANEL are so-called «anti-austerity parties» implying that they oppose reducing budget deficits as a response to the Greek financial crisis, as well as rejecting the austerity package put forth by the EU and the IMF. The «anti-austerity» platform may seem the only agenda that has drawn the two parties they share, but they also share a similar approach to foreign policy issues – an approach that may undermine the EU unity over the Russian threat.

    Both parties are overtly pro-Russian, and SYRIZA’s leader Alexis Tsipras denounced the sanctions against Russia imposed by the EU for Russia’s annexation of Crimea and its invasion of Ukraine that has already cost Ukrainians thousands of lives. In May 2014, i.e. already after Russia had started its invasion of Ukraine, Tsipras travelled to Moscow to meet Vladimir Putin’s major allies such as Valentina Matviyenko, chairman of Federation Council of the Russian Federation, and Aleksey Pushkov, chairman of the Russian parliament’s foreign affairs committee. Both Matviyenko and Pushkov are sanctioned by the US, while Matviyenko is also sanctioned by the EU. This did not prevent Tsipras from holding a meeting with her.

    According to Russian fascist Aleksandr Dugin, writing in 2013,

    In Greece, our [i.e. Russia’s] partners could eventually be Leftists from SYRIZA, which refuses Atlanticism, liberalism and the domination of the forces of global finance. As far as I know, SYRIZA is anti-capitalist and it is critical of the global oligarchy that has victimized Greece and Cyprus. The case of SYRIZA is interesting because of its far-Left attitude toward the liberal global system. It is a good sign that such non-conformist forces have appeared on the scene.
    The pro-Russian sentiments of SYRIZA were manifested, in particular, in its voting behaviour in the European parliament. For example, on 16 September 2014, when the European Parliament ratified the EU-Ukraine Association agreement – an agreement that was one of the reasons of the Russian invasion of Ukraine – all six MEPs of SYRIZA voted against the ratification of this agreement.

    If SYRIZA is Russia’s «Trojan horse» in the EU, then ANEL led by Panos Kammenos may be even worse.

    ANEL (founded in February 2012) is a far right party that Daphne Halikiopoulou and Sofia Vasilopoulou describe as «highly conservative and nationalistic right-wing». In its opposition to immigration and multiculturalism, ANEL is similar to, yet is more moderate than, the neo-Nazi Golden Dawn. ANEL is also prone to conspiracy theories. For example, as argued by Pavlos Zafiropoulos, ANEL and its supporters believe that the Greek government «is spraying the populace from airplanes with mind-controlling substances». Anti-Semitism is not alien to ANEL either: «Panos Kammenos, speaking on a TV program made the baseless claim that Jewish people in Greece are not taxed in contrast to Christian Orthodox Greeks».

    The driving force behind the pro-Russian approach of ANEL seems to be Gavriil Avramidis, who was elected MP with ANEL in Thessaloniki in 2012. He is also head of the Patriotic Social Movement «Greek-Russian Alliance» founded in 2001 and aimed at widening co-operation between Greece and Russia.

    Yet Avramidis may be not the only politician in ANEL who is lobbying Russian interests in Greece. Kammenos visited Moscow in the first half of January 2015. Moreover, an article titled «An Attempt at Reviving the Russian Party» that was published on 22 January in the Greek Russian-language newspaper Afinskiy Kur’er (Athens Courier) discussed the pro-Russian approach of ANEL in general.

    An article titled «An Attempt at Reviving the Russian Party» published in Afinskiy Kur’er (Athens Courier). Gavriil Avramidis is featured on the central photo
    Several questions remain, however. Are pro-Russian sentiments indeed important for ANEL? Will ANEL contribute to the strengthening of SYRIZA’s pro-Russian positions? Will the new coalition government push for lifting the EU sanctions against Russia that is escalating its invasion of Ukraine?

    Doubtlessly, Russia will try to capitalise both on the victory of SYRIZA and the formation of the SYRIZA/ANEL coalition government. Putin has already congratulated Tsipras on his party’s victory saying that he is «confident that Russia and Greece will continue to develop their traditionally constructive cooperation in all areas and will work together effectively to resolve current European and global problems». BBC correspondent Gabriel Gatehouse, currently in Athens, reports that he has seen the Russian ambassador Andrey Maslov entering the SYRIZA main office:
    Kammenos’ visit to Moscow was most likely connected to the possibility of the formation of the SYRIZA/ANEL coalition government. At the same time, Avramidis visited the General Consulate of Russia in Thessaloniki on 23 January 2015, i.e. just a few days before the parliamentary elections, to discuss, with Consul General Aleksey Popov, the renewal of the cooperation between Greece and Russia, as well as lifting the sanctions against Russia.

    Since the EU is a consensus-based organisation, imposing or tightening sanctions against Russia requires all the Member States to agree to such moves. Hence, the issue of sanctions may become a negotiating point for the new Greek authorities when they meet with more influential EU players to renegotiate the terms of the bailout programme for Greece. SYRIZA and ANEL are «anti-austerity» parties in the first place, so their pro-Russian sentiments may increase the cost, rather than contribute to lifting or blocking, of the EU sanctions against Russia.

  11. Ο/Η Πατριαρχείο της Μόσχας λέει:

    Κοτζιάς, Τσίπρας, Καμμένος, Λαφαζάνης, ήλθε κι η σειρά της Ζωϊτσας, όλοι στη Μόσχα!

    http://www.koutipandoras.gr/article/140169/sti-mosha-i-zoi-i-rosia-tha-mas-voithisei-ston-agona-gia-tis-germanikes-epanorthoseis

    Στη Μόσχα η Ζωή: «Η Ρωσία θα μας βοηθήσει στον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις»

    08 Μαΐου

    • Ο/Η Διεθνιστής λέει:

      Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – επίδειξη δύναμης – προετοιμάζει για σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η ρωσική κυβέρνηση για να γιορταστούν τα 70χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης, φυσικά με το περιεχόμενο που δίνει σε αυτή, η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία. Πίσω από τα πατριωτικά συνθήματα – αξιοποιώντας τα αισθήματα και τις μνήμες του λαού – βρίσκεται η προσπάθεια ανάδειξης της αστικής τάξης στο σήμερα ιδιαίτερα με την όξυνση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ενώ κρύβεται η προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ ως ολοκληρωτισμός, όπως είναι και η βασική γραμμή των καπιταλιστών στη Δύση, που προωθούν ποικιλότροπα την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων».

      Στη μεγάλη παρέλαση έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 16.500 στρατιώτες και θα παρουσιαστούν πολλά και τα πιο νέα (για ευνόητους λόγους) οπλικά συστήματα και αεροσκάφη, με την παράσταση να δηλώνεται ότι θα κλέψει το νέο υπερσύγχρονο ρωσικό άρμα μάχης Τ-14 «Αρμάτα», όπως φάνηκε και με την ανοιχτή για το κοινό πρόβα της παρέλασης που έγινε την Τετάρτη.

      Φέτος, που η παρέλαση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων έχουν προσκληθεί 68 ηγέτες από όλο τον κόσμο, ενώ οι χώρες της ΕΕ λόγω του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και τις κυρώσεις με αφορμή την Ουκρανία, δεν θα παραστούν με αντιπροσωπείες στο ανώτατο επίπεδο, τα δε ρωσικά μέσα μεταδίδουν ότι μόνο 5 χώρες θα το κάνουν και αναφέρονται σε Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κύπρο και Ελλάδα (έχει διαρρεύσει ότι θα είναι ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης Π. Καμμένος και η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου). Ήδη, στη Μόσχα βρίσκονται ο ηγέτης της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και άλλοι ηγέτες καθώς και αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO, της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

      Στη σκιά της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία

      Πάντως, οι εκδηλώσεις στη Μόσχα έγιναν όπως αναμενόταν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και της Ρωσίας. Από το Γκντανσκ της Πολωνίας, όπου βρέθηκε την Πέμπτη ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, μιλώντας σε ιστορικό πολιτικό φόρουμ, ευχαρίστησε τους ξένους ηγέτες που αποφασίζουν να μην πάνε στη Μόσχα για τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης, και κατήγγειλε την «προσπάθεια κατευνασμού του επιτιθέμενου, της Ρωσίας». Αμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, που κάλεσε τον Ποροσένκο «να ευχαριστήσει καλύτερα τους βετεράνους του πολέμου για το κατόρθωμά τους στην απελευθέρωση της Ουκρανίας από το φασισμό».

      Ενδιαφέρον έχει και η δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρ. Β. Σταϊνμάγιερ που την Πέμπτη επισκέφτηκε το Βόλγογκραντ (η ηρωική πόλη του Στάλινγκραντ), που, αφού απολογήθηκε για τα ναζιστικά εγκλήματα, σημείωσε με νόημα σε κοινή συνέντευξη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ: «Οποιες διαφορές απόψεων κι αν υπάρχουν μεταξύ μας για διάφορα ζητήματα, ενθυμούμενοι το Στάλινγκραντ πρέπει να πασχίσουμε να διευθετήσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν».

      Επίσης, οι δύο υπουργοί επισήμαναν ότι καλωσορίζουν το γεγονός ότι ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετείχαν Ουκρανοί, πολιτοφύλακες και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν προχτές Τετάρτη υπό την επίβλεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο πλαίσιο της προσπάθειας να εφαρμοστεί η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ. Ο διάλογος αυτός μεν συνεχίζεται όπως και οι σποραδικές μάχες στις ανατολικές επαρχίες στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.trakyaninsesi.com/haber/5230/dede.html

    ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ… ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΤΟΝ DEDE

    Bu haber 2015-05-05 20:44:22 eklenmiş ve 644 kez görüntülenmiştir.

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ…… ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Με «εντολή»(?) του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου φαίνεται ότι έχει κινηθεί προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία της Ξάνθης εις βάρος του δημοσιογράφου Abdulhalim Dede.

    Απο το site της Χρυσης Αυγής:

    Ο βουλευτής Β’ Πειραιά, Ιωάννης Λαγός ανέπτυξε προς τον αρμόδιο υπουργό στην Βουλή την επίκαιρη ερώτηση τους για τις προκλητικές ενέργειες των φανατικών μουσουλμάνων και τον ανθελληνικό ρόλο του τουρκικού προξενείου.

    Ο Συναγωνιστής επισήμανε αρχικά την απαράδεκτη ενέργεια του τουρκόφρονα δημοσιογράφου Ντέντε, ο οποίος ζήτησε να μην τελούνται χριστιανικές θρησκευτικές τελετές σε χωριά της ελληνικής Θράκης.

    Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε ότι έχει κινηθεί προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν από την εισαγγελία της Ξάνθης.

    ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    ΘΕΜΑ: «Προκλητικές ενέργειες φανατικών μουσουλμάνων εντός της Ελληνικής Επικράτειας»

    ………………..

    Με θρασύτητα επιτάσσει τον Ζεϊμπέκ βουλευτή του Σύριζα να καταδικάσει την θρησκευτική τελετή της Ορθοδοξίας. Ο Σύριζα Ξάνθης κι ο κ. Ζεϊμπέκ κρατούν ένοχη σιωπή και δεν βγαίνουν ξεκάθαρα να καταδικάσουν τις ανωτέρω δηλώσεις.
    ………….
    Αθήνα, 28/04/2015
    Ο ερωτών Βουλευτής
    Ιωάννης Λαγός
    Βουλευτής Β’ Πειραιώς
    ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  13. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στηρίζοντας την Κωνσταντοπούλου με «δημοσιογραφικές» αλχημείες

    Στηρίζοντας την Κωνσταντοπούλου με «δημοσιογραφικές» αλχημείες

    Πώς μουτζαχεντίν της φιλοσυριζαίικης «δημοσιογραφίας» («μονταζιέρας» θα την έλεγαν αν αφορούσε τη ΝΔ) απέκρυψαν διαστρεβλώνοντας τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ επιπόλαια ιστολόγια ως συνήθως αναπαρήγαγαν άκριτα τη στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου…

    2 Responses to “Στηρίζοντας την Κωνσταντοπούλου με «δημοσιογραφικές» αλχημείες”
    laskaratos Says:

    25 May 2015 at 4:33 pm

    https://www.efsyn.gr/arthro/h-zoi-konstantopoyloy-diapseydei

    21.03.2015, 16:41
    H Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει

    Συντάκτης: Χάρης Ιωάννου
    Μέσω SMS έλαβε η «Εφημερίδα των Συντακτών» τη διάψευση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο για άλλη μια φορά τη Χρυσή Αυγή (βλ. ρεπορτάζ: Τους τα έφερε ανάποδα η Ζωή).
    http://www.efsyn.gr/arthro/toys-ta-efere-anapoda-i-zoi
    («Για τρίτη φορά μετά τις εκλογές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε να συνεχίζει το πολιτικό και κοινοβουλευτικό φλερτ με τη Χρυσή Αυγή…»)
    ……………
    Η απάντηση του συντάκτη

    Η νέα πρόεδρος της Βουλής εμφανίζεται για άλλη μια φορά πολλαπλώς εκτεθειμένη:

    1. Προσπαθεί επίμονα, μέσω της ανορθόδοξης μεθόδου των γραπτών μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο, να διαψεύσει ένα διασταυρωμένο ρεπορτάζ («Τους τα έφερε ανάποδα η Ζωή»), αλλά μόνο της «Εφ.Συν.» και όχι δεκάδων άλλων ΜΜΕ, όλων των αποχρώσεων, που δημοσίευσαν παρεμφερείς πληροφορίες.

    2. Αρνείται να παραδεχτεί το γεγονός ότι με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού η ίδια υποχρεώθηκε να αλλάξει γνώμη μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών.

    3. Η «Εφ.Συν.» δημοσίευσε τη διάψευση της προέδρου στο φύλλο της 20.3.2015 («Τερατολογίες» στα Πολιτικά Παρασκήνια), ενώ ταυτόχρονα έχει ανοιχτή πρόσκληση για συνέντευξη εδώ και 1,5 μήνα.

    4. Προσπαθεί να παρακάμψει, μέσω των συναδέλφων του, το δημοσιογράφο που θεωρεί «ενοχλητικό», ξεχνώντας ότι αυτές είναι μεθοδεύσεις που κάνουν άλλοι σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ, αλλά στην ανεξάρτητη αυτοδιαχειριζόμενη «Εφ.Συν.», αυτό δε μπορεί να συμβεί, παρά τα εισαγγελικού τύπου SMS……………….
    ……………..

    laskaratos Says:

    25 May 2015 at 7:57 pm

    http://www.efsyn.gr/arthro/vasilikoteroi-toy-vasileos

    Βασιλικότεροι του βασιλέως

    25.05.2015, 06:00
    Συντάκτης:

    Χάρης Ιωάννου
    .

    Η δημοσιογραφία, σε αντίθεση με τις δημόσιες σχέσεις, προκαλεί αντιδράσεις. Οταν με ένα άρθρο γνώμης (τίτλος: «Το κράτος είμαι εγώ») άσκησα κριτική στη σημερινή πρόεδρο της Βουλής, η απάντηση –περιέργως– δεν ήρθε από την ίδια, αλλά από δύο αρθρογράφους της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας.

    Οι συνάδελφοι, στο φύλλο της Παρασκευής (22.5.2015), κάνοντας κατάχρηση του προνομίου να έχουν μόνιμη καθημερινή στήλη στην εφημερίδα, επιτίθενται με απαράδεκτο τρόπο σε ένα συνάδελφό τους, όχι επειδή δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά επειδή εξέφρασε τη γνώμη του, κριτικάροντας ένα πρόσωπο της πολιτικής εξουσίας.

    Ο ένας με χαρακτηρίζει «νέο, ελαφρόμυαλο και ασεβή» και ο άλλος μιλά για «ακράτεια πνεύματος».

    Και οι δύο βέβαια με αποκαλούν όργανο συμφερόντων και κομμάτων, ειδικά δε του Ποταμιού, ενώ ταυτόχρονα εξυμνούν -επί λέξει- τη «Ζωάρα, τη μόνη πολιτικό που στέκεται στο πλάι των εργαζομένων».

    Θα ήταν πολύ εύκολο να απαντήσω με έναν αντίστοιχο συκοφαντικό εξυπνακισμό επί προσωπικού, αλλά δεν θα το κάνω και θα επικεντρωθώ στην ουσία της επικίνδυνης αυτής αντίληψης.

    Η λογική τους είναι απλή, ή μάλλον απλοϊκή: «Το Ποτάμι κριτικάρει την Κωνσταντοπούλου, ο Ιωάννου κάνει το ίδιο, άρα ο Ιωάννου είναι Ποτάμι».

    Με την ίδια ακριβώς λογική, επειδή οι χρυσαυγίτες, όπως και οι αγαπητοί συνάδελφοι, στηρίζουν την πρόεδρο, θα μπορούσα να τους εξισώσω με τους νοσταλγούς του μαύρου ολοκληρωτισμού.

    Ευτυχώς, όμως, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ούτε σε αυτή τη ζωή ούτε σε αυτή την εφημερίδα.

    Οι δημοσιογράφοι, εκτός από τα ρεπορτάζ, γράφουν και τη γνώμη τους.

    Είναι αδιανόητο να επιτίθεσαι σε συναδέλφους σου επειδή διαφωνείς με τη γνώμη τους και να τους βαφτίζεις πουλημένους, αργυρώνητους, προδότες, όργανα κομμάτων ή διαπλοκής ή με οποιονδήποτε άλλο χαρακτηρισμό σού έρθει στο μυαλό.

    Αυτά τα κάνει ο Κασιδιάρης, όχι η Αριστερά.

    Οι συνάδελφοι, αντί να υποστηρίξουν με επιχειρήματα σε ένα άρθρο γνώμης γιατί είναι λάθος η κριτική στη Ζ. Κωνσταντοπούλου, έγραψαν έναν λίβελο εναντίον εκείνου που, όπως λένε, «δεν δίστασε» να τα βάλει με την αγαπημένη τους εξουσία.

    Ολοι κρινόμαστε όμως, ακόμη και εκείνοι που –στα λόγια– κόπτονται για την ανεξάρτητη συνεταιριστική δημοσιογραφία και την αλληλεγγύη. «Να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, αρκεί να μη διαφωνώ εγώ» είναι το νόημα για όσους δεν κατάλαβαν.

    Μπορώ να φανταστώ τους λόγους που κάποιος αρθρογράφος «λιβανίζει» συνεχώς μια κυβέρνηση ή συγκεκριμένα πρόσωπα, μετατρέποντας τον εαυτό του σε γραφείο Τύπου ή απλώς φερέφωνο μιας εξουσίας. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί οι «παπαγάλοι» είναι μονίμως κάποιοι άλλοι.

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.protothema.gr/politics/article/479224/tatsopoulos-gia-konstadopoulou-filoptohos-pou-foraei-pano-tis-eikosi-miniatika-misthosudiriton-psifoforon/#.VWRxuVkeVq4.facebook

    Τατσόπουλος για Κωνσταντοπούλου: Φιλόπτωχος που φοράει πάνω της είκοσι μηνιάτικα μισθοσυντήρητων ψηφοφόρων της

    «Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιπροσωπεύει ό,τι πιο γέρικο και σάπιο κυκλοφορεί ακόμη στην πολιτική μας σκηνή», καταλήγει ο πρώην βουλευτής

    Στη συνέχεια ο κ. Τατσόπουλος αναφέρει: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου εκφράζει μια βαθύτερη ανάγκη σημαντικής μερίδας του εκλογικού σώματος, όπως με παραπλανητική αφέλεια και πρόδηλη κουτοπονηριά την διατύπωσε εχτές υπό τύπον απορίας στον Λάμπη Ταγματάρχη, όταν εκείνος τόλμησε να πει ότι δεν θα μπορούσαν να προσλάβουν κάποιον μόνο και μόνο για να κουρδίζει ένα πιάνο τρεις φορές το μήνα: «Γιατί δεν προσλαμβάνατε έναν μόνιμο;». Το όνειρο γενεών και γενεών Ελλήνων -μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο, κατά προτίμηση άνευ αντικειμένου απασχόλησης- βρίσκει στο πρόσωπο της κυρίας Κωνσταντοπούλου την ιδανική του συνήγορο. Τα κίνητρά της, σε πρώτη ανάγνωση, δεν είναι ιδιοτελή -η ίδια ποτέ δεν θα υποχρεωθεί να βιοποριστεί από το Δημόσιο- αλλά, σε δεύτερη ανάγνωση, αποτελούν τον ΟΡΙΣΜΟ της ιδιοτέλειας. Είναι τα διαπιστευτήριά της για μια γόνιμη σοδειά ψήφων εις το διηνεκές. Βλέπετε, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή η φιλόπτωχος πλούσια κυρία, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να εξασφαλίσει τη ψήφο εκείνων που δουλεύει ψιλό γαζί».

    Ο πρώην βουλευτής καταλήγει «τους δουλεύει για να την ψηφίσουν, την ψηφίζουν επειδή τους δουλεύει. Ιδού το αρχέτυπο μιας αμοιβαία επωφελούς πελατειακής σχέσης. Μην σας παραπλανά το νεαρόν της ηλικίας. Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιπροσωπεύει ό,τι πιο γέρικο και σάπιο κυκλοφορεί ακόμη στην πολιτική μας σκηνή».

    • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64193015

      Αγριος καβγάς Με’ι’μαράκη-Κωνσταντοπούλου

      Επίσης επιτέθηκε στην πρόεδρο για τις «συνεχείς καθυστερήσεις της», λέγοντας: «Είναι γαϊδουριά να περιμένουμε δύο ώρες και χθες και σήμερα. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά. Ποτέ πρόεδρος δεν συμπεριφέρθηκε έτσι σε συναδέλφους. Δεν είμαστε ζώα να καθόμαστε να σας περιμένουμε και να μας προσβάλλετε κι από πάνω. Είμαι σαν γαϊδούρι εδώ από τις 4 η ώρα για να αρχίσουμε στις 5. Ήρθατε στις 6 και μας κάνετε και παρατήρηση. Εσείς μπορεί να μην έχετε ωράρια ή να έχετε τα δικά σας. Δεν θα προσαρμοστούμε λοιπόν όλοι στα δικά σας ωράρια».

      Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί πότε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση λέγοντας «δεν μπορεί να είμαστε αιχμάλωτοι εδώ, ούτε έχουμε στη ζωή μας να κάνουμε μόνον αυτή τη δουλειά».

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.thetoc.gr/politiki/article/ekpliksi-apo-epistoli-kotzia-se-mixaloliako

    Έκπληξη από επιστολή Κοτζιά προς Μιχαλολιάκο

    Ο Ν.Μιχαλολιάκος ανέφερε πως ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς του έστειλε επιστολή στην οποία του ζητά να καταθέσει τις προτάσεις του για την ονομασία των Σκοπίων
    16 Οκτ.

    • Ο/Η Κάσυ Διάρη, πίρα γράμα σου λέει:

      http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_421.html

      Ε όχι και «αξιότιμοι» οι ναζί

      Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 | 4:21 μ.μ.

      Του Θάνου Καμήλαλη στα microvia.gr

      Ο Μιχαλολιάκος είναι ναζί. Δεν το κρύβει κιόλας, άλλωστε δεν είχε πρόβλημα στο παρελθόν να φωτογραφίζεται με σβάστιγκες ή να χαιρετάει χιτλερικά. Σύμφωνα με ένα ισχυρό κατηγορητήριο, ο Μιχαλολιάκος είναι ένας εγκληματίας, που έδινε το οκ για κάθε παράνομη ενέργεια της οργάνωσης του. Για το υπουργείο Εξωτερικών όμως είναι ένας «αξιότιμος συνομιλήτης»

      Αυτό προκύπτει από πρόσφατη επιστολή του υπουργού, Νίκου Κοτζιά προς τον αρχηγό των νεοναζί, όπου μάλιστα ζητάει τις θέσεις της οργάνωσης για ζητήματα σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε», γράφει «θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας…». Πολύ καλή ιδέα. Ας μας πουν οι ναζί τις ιδέες τους. Ας συνδιαμορφώσουν την πολιτική μιας κυβέρνησης που μάλιστα αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερή». Μια που είμαστε στο θέμα, μήπως να τους ρωτήσουμε και για το προσφυγικό; Για την αστυνόμευση; Να σημειωθεί εδώ ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από οποιοδήποτε κανονισμό για τον θεσμικό διάλογο με όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και μάλιστα ο ίδιος ο κ.Κοτζιάς τόνισε ότι δεν θα ξανακαλέσει τη Χρυσή Αυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, γιατί δημοσιοποίησε την επιστολή του…….(….)

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μερικοί ανακαλύπτουν την Αμερική.
    Η σταθερή πολιτική ανοχής και έμμεσης υπόθαλψης των ηγετικών κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ προς τη Χρυσή Αυγή, την οποία έχουμε τεκμηριωμένα εδώ και χρόνια πολλές φορές επισημάνει, συνεχίζετε και κάποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα»:

    http://www.efsyn.gr/arthro/heri-heri-xana-elas-kai-hrysi-aygi

    Χέρι – χέρι ξανά ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσή Αυγή

    Ερωτήματα για τις επιθέσεις στον Πειραιά
    08.04.2016, 22:28

    Συντάκτης: efsyn.gr
    .

    Σκηνές που παραπέμπουν στις… μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στον Πειραιά, όταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αντιφασιστών, που βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ κρανοφόρος της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκε και σε τηλεοπτικό συνεργείο.

    Τα όσα συνέβησαν το απόγευμα στη συγκέντρωση μίσους κατά των προσφύγων και μεταναστών και παρουσία της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης δημιουργούν εκ νέου ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

    Συμμετέχοντες στην αντιφασιστική συγκέντρωση καταγγέλλουν επίθεση από χρυσαυγίτες με πέτρες και καδρόνια, ενώ στις συγκρούσεις συμμετείχαν και άνδρες των ΜΑΤ.

    Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει πως μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στον χώρο της κινητοποίησης στην πλατεία Κοραή και πριν προλάβουν να ανοίξουν τα πανό τους, δέχτηκαν επίθεση από 30-50 χρυσαυγίτες.

    Αφού ακούστηκε παράγγελμα για «ντου» μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν με πέτρες και παλούκια στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής, όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

    Σύμφωνα με την καταγγελία, η αστυνομία επενέβη κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης αδιακρίτως προς τις δύο πλευρές, ενώ οι επιτιθέμενοι χρυσαυγίτες συνέχισαν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.

    Μάλιστα η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για «διευκολύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Χρυσή Αυγή.

    Ήδη στα social media κυκλοφορούν βίντεο και εικόνες που καταγράφουν την επίθεση χρυσαυγιτών και ανδρών των ΜΑΤ σε αντιφασίστες, ενώ απεικονίζεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης σε… περίοπτη θέση.

    Σε ένα από αυτά τα βίντεο καταγράφεται και η επίθεση κρανοφόρου χρυσαυγίτη στο συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κανονικά εκτός του Ηλία Κασιδιάρη και οι Γιάννης Λαγός και ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος, καθώς οι περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί έχουν χαλαρώσει και τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν σε… κομματικές εκδηλώσεις.

    Έρευνα ζητά από τον Τόσκα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για το συμβάν τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει την υπόθεση.

    Αναλυτικά:

    “Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακρυά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης. Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται.

    Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ, αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.”

  17. Παράθεμα: «Die Zeit»: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  18. Παράθεμα: Οι υπόγειοι ελληνορωσικοί «αγωγοί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  19. Ο/Η Red λέει:

    Έχει αλλάξει κάτι;

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/08/blog-post_52.html

    Εισβολή φασιστοειδών σε σπίτι μεταναστών μετά την μήνυση που κατέθεσαν για ρατσιστική επίθεση
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 | 3:26 π.μ.

    Πηγή: KEΕΡΦΑ

    Ομάδα δέκα-δεκαπέντε φασιστοειδών εισέβαλε σε σπίτι μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο και τραυμάτισαν σοβαρά έναν μετανάστη με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο. Το σκάνδαλο είναι ότι η επίθεση έγινε μόλις μία ώρα αφού η ομάδα των μεταναστών είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπρόπυργου για να καταγγείλει ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν, μία το πρωί και άλλες τέσσερις τις προηγούμενες μέρες! Σε όλες τις επιθέσεις, οι οποίες έγιναν μέσα στον Αύγουστο, η ομάδα είχε σιδηρογροθιές και χτυπούσε στο πρόσωπο.

    Η ενεργοποίηση των ταγμάτων εφόδου των φασιστοειδών συμβαίνει σε μια περιοχή όπου είχαν δραστηριοποιηθεί πριν τις 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Στην ίδια περιοχή, η Χρυσή Αυγή είχε προχωρήσει σε μαζικό πογκρόμ με κατεδαφίσεις δεκάδων σπιτιών και δεκάδες τραυματίες μετανάστες το 2012.

    Απαιτούμε να μπει τέλος στη ρατσιστική βία.

    Άμεση σύλληψη των δραστών και καμία συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης των φασιστοειδών από την Αστυνομία.

    Άμεση απόδοση εγγράφων στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων ώστε να διαλευκανθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τις οργανωμένες επιθέσεις στον Ασπρόπυργο.

    KEΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    Να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παρασκευόπουλος

    Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής

    Είναι ο κύριος που δεν έβρισκε αίθουσα ως υπουργός για να διεξάγεται καθημερινά η δίκη της σποράς των νικημένων του ’45. Είναι ο κύριος που αρνήθηκε πεισματικά να καταργήσει τον μεσαιωνικό νόμο περί βλασφημίας. Είναι ο κύριος που αρνήθηκε επίμονα να αλλάξει το ελάχιστο στις αργές διαδικασίες απονομής Δικαιοσύνης, που έχουν αγγίξει τα όρια της αρνησιδικίας. Είναι ο κύριος που αφού χρημάτισε υπουργός Δικαιοσύνης για σχεδόν δυο χρόνια, ανακάλυψε προχτές ως απλός βουλευτής πως χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να μην δημοσιεύονται οι φωτογραφίες των εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών, κατά τα ανθρωπιστικά ήθη του ευσεβή Λοβέρδου. Τώρα, ο συνυπουργεύσας στη Δικαιοσύνη με τον κ.Παπαγγελόπουλο των δικαστικών αρχειοθετήσεων και της καραμανλικής ΕΥΠ, ζήτησε με συνέντευξή του στη «Βραδυνή»: «… πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
    Σε αυτήν την πρόκληση οφείλει να τοποθετηθεί απέναντί της κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η σιωπή θα είναι συνενοχή.

    • Ο/Η Left and Liberal λέει:

      http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/kai-twra-meta-ton-paraskevopoulo-ti-tha-lene-ta-trolls-tis-kyvernisis-44341297252

      Τώρα που ένας δικός τους ξαφνικά ανακάλυψε την «σοβαρή» Χρυσή Αυγή που «αν κάνει βήματα εκδημοκρατισμού πρέπει να ενταχθεί στο κλίμα της Δημοκρατίας»; Με τι μούτρα θα ξαναβγούν στα social media για να ξεσηκώσουν τα πλήθη εναντίον των άλλων; Πώς θα δείξουν με το δάχτυλο τον Άδωνι; Και τι να σου κάνει ένας Σταύρος μόνος του; Δεν φτάνει για να κάνεις αντιπερισπασμό με όλα. Διορισμένοι με ΦΕΚ είναι. Δεν είναι και θαυματοποιοί…

      Και το χειρότερο είναι πως ο Νίκος Παρασκευόπουλος δεν είναι ένας απλός βουλευτής. Είναι τέως υπουργός Δικαιοσύνης. Την εποχή που η Χρυσή Αυγή, στην οποία επιδεικνύει τόση μεγαλοψυχία και διάθεση για συγχώρεση, δικαζόταν. Θα έλεγε κανείς ότι στέλνει μήνυμα «προς κάθε ενδιαφερόμενο» ζητώντας να μην το παρακάνουν σε αυστηρότητα. Τύπου «παιδιά ήταν μωρέ… Αν δολοφόνησαν και τον Παύλο Φύσσα ή κατηγορούνται ότι σκότωσαν και σακάτεψαν μερικούς λαθρομετανάστες, θα τους κρατάμε κακία για πάντα; Αφού μετάνιωσαν».

    • Ο/Η Κάποιος λέει:
    • Ο/Η Po λέει:

      Ντροπή!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Δειλός, που υποτιμά τη νοημοσύνη μας:

        http://www.efsyn.gr/arthro/poios-ekdimokratismos-k-paraskeyopoyle
        Ποιος εκδημοκρατισμός κ. Παρασκευόπουλε;
        11.12.2016, 22:01
        Συντάκτης:
        Χ.Κ.


        Μόνο αποδοκιμασία για τις δηλώσεις περί «εκδημοκρατισμού της Χρυσής Αυγής» | EUROKINISSI

        Λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση-ξέπλυμα και τις αναμνηστικές φωτογραφίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού της κυβέρνησης με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής έρχονται οι εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου να εκπλήξουν δυσάρεστα και να προκαλέσουν σωρεία αντιδράσεων.

        Αρχικά, ας παραθέσουμε ακριβώς τις δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου στη «Βραδυνή της Κυριακής» για να μην υπάρξουν περαιτέρω παρεξηγήσεις:

        «Πώς είδατε το ταξίδι του κ. Καμμένου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

        Η εικόνα αυτή της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στην Κω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως, πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διάρρηξη; Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης, δηλαδή ο εκδημοκρατισμός και να ακολουθήσουν οι εικόνες.

        Πως μπορεί να επέλθει σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή;

        Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα.

        Τον τελευταίο καιρό η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να εκδημοκρατίζεται;

        Έτσι γενικευμένα δεν θα το έλεγα. Μάλλον, όμως, έχουμε λιγότερη βία από όσο είχαμε πριν από τρία χρόνια.»

        Ειλικρινά προκαλεί μεγάλη εντύπωση ένας άνθρωπος που βρέθηκε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης για αρκετό καιρό να επιχειρεί να μιλήσει για συγκλίσεις με ένα μόρφωμα το οποίο έχει αποδεδειγμένα καθαρή απέχθεια για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή;

        Πώς θα εκδημοκρατιστεί… οικειοθελώς κ. Παρασκευόπουλε μια ναζιστική οργάνωση που σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει πως δεν αποδέχεται τους δημοκρατικούς θεσμούς;

        Πώς ακριβώς θα πρέπει να στηρίξουν τα κόμματα ένα μόρφωμα του οποίου ο αρχηγός παραμονές των εκλογών ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

        Μήπως οι νεοναζί, οι υπόδικοι νεοναζί, έχουν φροντίσει να περιορίσουν ελαφρώς τη δράση τους επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η σημαντική αυτή δίκη; Μήπως τόσα χρόνια που σημειώνουν άνοδο στα ποσοστά τους δεν έχουν προσπαθήσει να φορέσουν έναν πιο μετριοπαθή μανδύα (σε αγαστή συνεργασία με άλλους πολιτικούς χώρους και ΜΜΕ) για να μην πληροφορηθεί το κοινό την δολοφονική και εγκληματική τους δράση;

        Μήπως αυτές οι δηλώσεις φθάνουν στο σημείο να μας θυμίζουν τον ανεκδιήγητο Μπάμπη και τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή»;

        Παρεμπιπτόντως τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το Εφετείο είναι δείγμα εκδημοκρατισμού;

        «Καμία ανοχή στους νεοναζί». Αυτή θα πρέπει να είναι μονίμως η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου απέναντι στον «φύρερ» και την ομάδα του και όχι ψεύτικα διλήμματα περί «διάρρηξης ή προσπάθεια ένταξης στο κλίμα της δημοκρατίας»

        Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στις δηλώσεις του πρώην υπουργού.

        ΥΓ1: Η οποιαδήποτε προσπάθεια, του πρώην υπουργού να ανασκευάσει ή να… διευκρινίσει δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

        ΥΓ2: Το γεγονός ότι η πλειονότητα των κομμάτων και των ΜΜΕ ασχολείται με το κάψιμο της σημαίας, δήλωση από την ίδια συνέντευξη, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια…

        UPD: Αργά το βράδυ της Κυριακής ο Ν. Παρασκευόπουλος εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση αναφέροντας:

        Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου.
        Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.
        Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς.
        Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται.

      • Ο/Η Po λέει:

        Απορρυπαντικό άζαξ-παρασκευόπουλος, κάνει τη Χρυσή Αυγή αόρατη.

  21. Ο/Η Antifa2 λέει:

    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_895.html#more

    Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016
    Η Χρυσή Αυγή σε συνέδριο φιλοπουτινικών εθνικιστών και ναζί στη Ρωσία

    Σε κείμενο με τίτλο »Γράμματα κάτω από το χιόνι» το blog »Our baba doesn’t say fairy tales», αναδεικνύει, με ρωσικά και αγγλικά links, το συνέδριο ναζιστικών, εθνικιστικών και άλλων φιλοπουτινικών κομμάτων στη Ρωσία που θα συμμετείχε η Χρυσή Αυγή. Το συνέδριο είχε οργανωθεί από το εθνικιστικό, αντισημίτικο πουτινικό κόμμα Πατρίδα. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο χωρίς να συμφωνούμε σε πολλά με την ανάλυσή του των »αριστερών» χαρακτηριστικών που αποδίδονται στα κόμματα που αναφέρονται, θεωρούμε όμως ότι θέτει το ζήτημα των σχέσεων της Χ.Α με το ρωσικό κράτος, και το ζήτημα της ανίερης συμμαχία του εθνικιστικού λόγου δεξιών κομμάτιων με κομμάτια μιας ορισμένης αστικοποιημένης, στρατηγικά ρωσόφιλης αριστεράς.

    Σήμερα στην Αγ.Πετρούπολη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος.

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η ανακάλυψη της Αμερικής ή όταν το συμπαθέστατο μπλογκ Βαθύ Κόκκινο, διαπίστωσε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση την κραυγαλέα αλήθεια για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_36.html

    Προς Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ποτέ δεν υπήρξαν στο οπλοστάσιο της αριστεράς.
    Από giorgis , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 | 5:36 π.μ.
    ……………………..
    4 σχόλια

    Leo 11 Ιανουαρίου 2017 – 11:41 π.μ.
    Όταν όμως ήταν χεράκι χεράκι με τη χρυσή αυγή δεν σας πείραζε τότε γιατί δεν άκουσα κανέναν να την κατηγορεί γι’αυτό. Όταν έβγαινε σε εκπομπές και λέγανε κάποιοι ότι έκανε δήθεν λιώμα τους εγκάθετους δημοσιογράφους ενώ ο λόγος της είναι μια ακατάσχετη φλυαρία με φωνές και αοριστολογίες και τελικά φουλ συστημικός (αφού είναι υπέρ της ΕΕ και του ευρώ δεν αμφισβητεί ούτε στο ελάχιστο τον ιμπεριαλισμό και το σύστημα) δεν άκουγε κανέναν να τις κάνει κριτική. Όταν κάποιοι φωνάζαμε και την κατηγορούσαμε για την στάση της στους ναζί (τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας τους, υποστήριζε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί κανονικά η βουλή με προφυλακισμένους τους χρυσαυγίτες για να μην πω για την κολλητή της της φασίστρια Μακρή) κάποιοι μας χαρακτηρίζανε με διάφορα.

    Αν αυτό δεν λέγεται ξεβράκωμα πως λέγεται;

    ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 11 Ιανουαρίου 2017 – 2:07 μ.μ.
    Καλά ρε Leo … κάνεις σχόλιο χωρίς να διαβάσεις την ανάρτηση; Δεν βλέπεις την ημερομηνία από πότε το μπλοκ μας έχει κράξει την Ζωή για τα νταλαβέρια της με τους ναζιστές;

    Leo 11 Ιανουαρίου 2017 – 9:04 μ.μ.

    https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_49.html

    » Και προς έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι τοποθετήσεις της προέδρου της βουλής, δημιουργούν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά» και πιο κάτω » Είναι δυνατόν….»

    Μα δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο. Η Κωνσταντοπούλου κατά συρροήν υπερασπίστηκε τους ναζιφασίστες με τη στάση της και πριν από αυτό. Προς τι λοιπόν η έκπληξη από τη μεριά του μπλογκ τότε;

    Σε μια συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ και μετά από το προηγούμενο επεισόδιο:

    https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_45.html

    Ενώ λοιπόν προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μαζέψει τα ασυμάζευτα για τα χρυσαύγουλα δεν κάνετε καμία κριτική γι’αυτά. Μάλιστα λέει κιόλας «…χαλαρή η Κωνσταντοπούλου με πειστικές απαντήσεις και χωρίς υπεκφυγές». ΤΡΙΧΕΣ δηλαδή.

    Υπήρξε κριτική από το μπλογκ όσο αφορά τη στάση της με την άρση ασυλίας των ναζί και την καταδίκη της το 2014; Για τη φιλία της με τη φασίστω Ραχήλ για την οποία κιχ δεν λέει για τις ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις της υπήρξε καταδίκη;

    Εδώ δε μιλάμε για μία περίπτωση όπως πχ αυτό με το Καραθανασόπουλο όπου λες την καταδικάζω γι’αυτήν και τέλος. Εδώ μιλάμε για μια ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.

    Όσο αφορά αυτό το περιστατικό. Αυτό είναι το επίπεδο της αυτή είναι.

    » Μέχρι τώρα είχα την άποψη ότι η πρώην πρόεδρος της βουλής δεν ήταν ένα ανεύθυνο άτομο……από δω και πέρα αναθεωρώ αυτή μου την εκτίμηση….»

    Έπρεπε να γίνει αυτό το περιστατικό για να καταλάβεις ΓΓ τι κουμάσι είναι;

    θεόδωρος Σαμιωτάκης 12 Ιανουαρίου 2017 – 11:26 π.μ.
    Η Ζωή έχει φτιάξει ένα κόμμα που μοιάζει πολύ νε το επαμ αφού είναι αρχηγοκεντρικό κ κινειται πέραν του άξονα αριστεράς δεξιάς με λαικίστικο τρόπο.Βέβαια η ζωή είναι λίγο πιο δεξιά από τον καζάκη γιατί το επαμ έχει γραφεία , μέλη , κατεβαίνει σε πορείες ενώ η πλεύση υπάρχει μόνο συα μ.μ.ε.Ασε που ο καζάκης θέλει να βγει από την Ε.Ε ενώ η ζωή θέλει να επαναδιαπραγματευθεί οπότε τι ψάχνουμε

  23. Ο/Η Ένας λέει:

    https://thecaller.gr/callers-choice/aspida-prostasias-apo-ellada-gia-kina/

    «Ασπίδα» προστασίας από Τσίπρα και Κοτζιά σε Κίνα για τις διώξεις αντιφρονούντων; Η οργή της ΕΕ

    Η Ελλάδα «μπλόκαρε» δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, προκαλώντας την οργή των Ευρωπαίων, που χαρακτήρισαν την στάση αυτή «υπονόμευση» της προσπάθειας αντιμετώπισης του Πεκίνου.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΕ επρόκειτο να καταθέσει στα Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Γενεύη την συγκεκριμένη δήλωση, αλλά δεν επιτεύχθη η σύμφωνη γνώμη των 28, λόγω της διαφωνίας της Ελλάδας.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποτυγχάνει μια τέτοια προσπάθεια εκ μέρους της ΕΕ, επισημαίνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.